A fura

 2018.01.17. 21:58

Van egy ilyen plakát a Jurányiban a lépcsőház falán. (Van sok, és párat szívesen haza is hoznék. Pl. a Fear the Szaknévsor-t) Na, erről A Furáról viszont mindig Samu jut eszembe. 

Kezdjük ott, hogy simán végignéz egy operaelőadást. Csillogó szemmel! 

Youtube-on rákeres ás újrahallgatja az orgonahangverseny legdurvább (Ligeti) darabját (megj.: szerintem is az volt a legkirályabb!!!) 

Kikéri magának, ha tudomására jut, hogy mi Mókuval nélküle mentünk valamilyen zenei eseményre: koncertre, hangversenyre. A múltkor megkérdeztem, hogy a soron következőre akarna -e csatlakozni, csak a jegyek száma miatt. Mire felháborodva visszakérdezett, hogy "Milyen kérdés ez??" "Jó, jó" higgasztottam a kedélyeket, "Neked is lehet olyan, hogy valamire épp nincs kedved, nincs azzal semmi baj. Nem akarunk túladagolni." Szemrehányó nézés. "Anya. Zenében olyan, hogy túladagolás nem létezik!" Hát így. 

3 műfaj áll közel hozzá. A klasszikus, a népzene és a jazz. Nem rossz kezdés.

Aztán a régi mánia. Igazán csak az szép, ami régi. Mármint a Fura szerint. Régi autó, régi vonat, régi repülő, régi rádió (ezt kérte pl karácsonyra, ő választotta Vateráról), régi kakukkosóra, régi bicikli, azaz velocipéd (ezt szerette volna szülinapjára és könnyekig sértődött, hogy azt mondtam, nem lehetséges). Régi bútorok. Tegnap Petráék jávor utcai házában voltunk, vittem őket magammal dolgozni. Áhítattal járta a szobákat és nézegette a bútordarabokat. "Anya, miért nem lakunk itt?" jutott konklúzióra. (1+2: szeretne egy lemezjátszót, hogy bakelitről hallgathassa a zenéket)

Harmadiknak az öltözködés. Szerinte van "nedves homok színű nadrág". A bársonyzakóért esdekel a Zarában. Kalap az még mindig kell. Mindig csekkolja, épp melyik passzol jobban az aznapi outfithez. Angliában elemében volt, egész idő alatt direkt úgy öltözködött, mint (szerinte) egy angol. Barna gatya, ing, zakó, simlis vászonsapka. Nemrég elmentünk a Hádába, hogy ilyet is lássanak, na meg hátha kifogunk pár jó darabot. Eltűnt és megjelent egy kb olyan bőrcipővel, amilyet mondjuk Twist Olivér lábán képzel el az ember. Neki az kell. Megvettük. 

TOTÁL FURA!!!

 

Címkék: Samu extraordinary

A bejegyzés trackback címe:

https://vidrak.blog.hu/api/trackback/id/tr9813584031

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása